Elégítsük ki kutyánkat (18+)

Egy jó gazdi felelőssége, hogy mindent megtegyen kutyája igényeinek kielégítéséért. Vannak, akik ezt szóról szóra pontosan így is gondolják.

dreamstime_xl_3833378.jpg

Ennyi idős korban, multikulti környezetben élve egyre kevesebb dolog van, amire nagyon ütősen rá tudnék még csodálkozni.
Arra a típusú sokkra gondolok, amikor a tüdőben egy pillanatra megreked a levegő, amikor a pupillák kitágulnak és úgy is maradnak, és amikor az agysejtek fél óra elteltével sem képesek úgy visszarendeződni, hogy egy nyugalmi állapot álljon be.
És ez most mégis megtörtént. Itt van az első szexpartner kereső kutyáink számára.

Marketing körökben ismert tény, hogy a legjobb az, ha sikerül egy piaci rést találnunk, amit még senki nem fedett le. Egy olyan valamit, amely esetében a fogyasztói igény megvan, de nincs, aki kielégítse azt.
Az is köztudott, hogy az internetben pénz van. Ha valaki jól csinálja, akkor elég sok.
Ha most valaki egy piaci résre felépít egy online üzleti modellt, abból szépen lehet profitálni.

Az oldal kitalálója ebben valószínűleg jártas, viszont a kutyákhoz egészen biztosan nem ért. Ha viszont mégis, az a legrosszabb. Kutyához értő emberként ilyen világnézetet vallani és az oldalon leírt üzenetet sugallni eléggé megbocsájthatatlan dolog.

Elég cikinek tartom azt – és nem azért, mert prűd ember lennék (sőt!) – hogy 2017-ben arról kellene beszélni, hogy a kutyák és az emberek ismerkedési szokásai és szexuális aktusa között milyen eltérések vannak és miért.
Ezzel szemben burkolatlan ott lebegett a megállapítás (egészen a hatalmas társadalmi felháborodásig), miszerint ha az ember használ online társ vagy szexpartner kereső oldalakat, akkor a kutyák ezt miért ne tehetnék? Persze az ember közbenjárásával.

A „mai világban mindent megadunk a kis házi kedvencünknek! Kisgyerekként kezeljük...” kezdetű (korábbi) hitvallás konklúziója az, hogy egy gondos gazdi nem csak ékszerekkel (és mindenféle mással, saját kielégítetlen igényeinek túlkompenzálásaként) halmozza el kedvencét, hanem gondoskodik arról is, hogy annak szexuális igényei is kielégítésre kerüljenek.

A kutyák antropomorfizálása (amikor emberi tulajdonságokkal ruházzuk fel és ezáltal így is kezeljük őket) a modern kor egyik legnagyobb problémája, még ha nem is vesszük ezt észre. Az antropomorfizálásra vezethető vissza az állatvédelmi problémák nagy része.

Ehhez vegyük még hozzá azt is, hogy Magyarországon a legjelentősebb állatvédelmi probléma a kutyák túlszaporodása, amely nagyban megnöveli a kóborállat populációt. Mindenki tudja jól, hogy a nem kevés számú menhely folyamatos kapacitáshiánnyal küzd.
A túlszaporulat az össze-vissza pároztatásra, illetve az ivartalanítás hiányára vezethető vissza. Lehet ágálni az ivartalanítás ellen, viszont addig, amíg a többség nem képes felelősségteljesen azt biztosítani, hogy a szukakutyája tüzeléskor tervezetlenül ne legyen vemhes, addig igen is fontos lenne a megléte.

Pár hónappal ezelőtt indult az oldal, pár szexpartner kereső kutya már regisztrálta magát.
(Aki esetleg úgy gondolja, hogy ezek közül van, aki csak szabadidőpartnert kereső kutya, annak figyelmébe ajánlom a tényt, hogy az, hogy két kutya kijön-e egymással, az bizony csak az első alkalommal dől el, miután egymásnak „beszagoltak”. Kutyák esetében a Facebook lájk nem érvényes.)
Én nagyon bízom abban, hogy ebből az elgondolásból nem lesz semmi, és ez volt ez első és utolsó ilyen jellegű próbálkozás arra, hogy a kutyákról egy olyan képet, elgondolást sulykoljunk, ami a valóságot nem fedi és ráadásul még állatvédelmi problémákat is eredményez.

A kutyatartók már így is tele vannak teljesen abszurd, a normális észtől, a kutyák valós igényeitől elrugaszkodott kutyatartási elgondolásokkal. Nem kéne az ostobaságot még tovább gerjeszteni újonnan kialakított tendenciákkal. A sokat áhított felelős állattartástól nagyon messze vagyunk még.
Ehhez pedig most itt egy teljesen új elgondolás, ami arra épül, hogy viseljük gondját a kutyáink szexuális igényeinek és keressünk neki egy másik kutyát, akivel kedvére tud kufircolni.

Aki pedig felregisztrálja a kutyáját, gondolván, hogy az szexuálisan kielégítetlen és ezen a helyzeten könnyíteni kell, annak az alapvető pszichológiai ismeretek fényében (projekció, kompenzálás, stb) azt tudom tanácsolni, hogy először nézzen körül a saját háza táján, mert lehet, hogy első körben nem is a kutya az, akinek szexuális kielégülésre lenne szüksége.

*** YouTube csatorna: https://www.youtube.com/kutyabajok ***

Fotó: Dreamstime.com